Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Ναυάγιο στην Τυνησία: Αγνοούνται περισσότεροι από 80 μετανάστες

Περισσότεροι από 80 μετανάστες αγνοούνται μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά της Τυνησίας, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων που μετέφερε σήμερα η τυνησιακή ακτοφυλακή.

Οι άνδρες του λιμενικού, που ειδοποιήθηκαν από ψαράδες για το ναυάγιο στα ανοιχτά της πόλης Ζαρζίς, διέσωσαν τέσσερις άνδρες, τρεις από το Μαλί και έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος ωστόσο πέθανε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ακτοφυλακής, οι δύο διασωθέντες είπαν ότι είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα από τη Ζουάρα της Λιβύης πάνω σε φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν άλλοι 82 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Τυνησίας Χουσέμ Εντίν Τζεμπάλι δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Επιβεβαίωσε όμως ότι τα σκάφη του λιμενικού εντόπισαν και διέσωσαν τέσσερις ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζαρζίς – οι δύο είχαν πέσει στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι δύο παρέμεναν πάνω στο μισοβυθισμένο πλοιάριο.

Οι δύο από τους διασωθέντες Μαλινέζους είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στη Ζαρζίς, όπως είπε ο Μόνγκι Σλιμ, στέλεχος της Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται στην εντατική.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας.

Στα τέλη Μαΐου, 75 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους από το Μπανγκλαντές, παρέμειναν για δύο εβδομάδες πάνω σ” ένα πλοίο στα ανοιχτά της Ζαρζίς, μέχρι που οι περισσότεροι απ” αυτούς δέχτηκαν να επαναπατριστούν ύστερα από τη μεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By