Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ναζίμ Λαχράουι: «Μυστήριο» με τον άνδρα με το λευκό πανωφόρι και το καπέλο!

Ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι, το καπέλο και τα γυαλιά ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος τρομοκράτης του μακελειού

nazim2

Η βελγική εφημερίδα «De Standaard» επικαλείται νέα στοιχεία, τα οποία ανατρέπουν όσα ήταν μέχρι σήμερα γνωστά για τους δράστες του μακελειού στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βελγικό έντυπο, λοιπόν, ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος φέρεται να είναι ο Ναζίμ Λαχράουι.

Η «De Standaard» επικαλούμενη ανώνυμη πηγή αναφέρει πως ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι, το καπέλο και τα γυαλιά, όπως απαθανατίστηκε από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος τρομοκράτης του μακελειού.

Μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών είχε εκτιμηθεί πως ο Λαχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών «χτυπημάτων» της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν είχε θέσει σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα του εγκαταλείποντας τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και φεύγοντας από το Ζάβεντεμ.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι βελγικές αρχές τον αναζητούν θεωρώντας ότι έχει διαφύγει.

Ο Λαχράουι γεννήθηκε στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών στις 18 Μαΐου του 1991 και η βελγική αστυνομία τον αναζητούσε σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, αφού ίχνη DNA του βρέθηκαν σε υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εκρηκτικών.

Ο 25χρονος, λοιπόν, θεωρείτο ο μόνος επιζών από τους τέσσερις τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο Ζάβεντεμ και στο μετρό των Βρυξελλών, καθώς τα αδέλφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Μπακράουι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις.

Επισημαίνεται, πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνδρας που αποτυπώνεται στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου και βρίσκεται δίπλα στον Ιμπραήμ Μπακράουι.

Υπενθυμίζεται πως ο Λααχράουι είχε μεταβεί στη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013 και καταζητείτο από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ επιχείρησε να επιστρέψει στην Ευρώπη, εντοπίστηκε στα σύνορα Αυστρίας – Ουγγαρίας όπου υποβλήθηκε σε ελέγχους δίνοντας στις τοπικές αρχές το όνομα Σουφιάνε Καγιάλ. Μάλιστα, λέγεται πως τότε βρισκόταν με τον Αμπντεσλάμ, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν τους συνέλαβαν.

By