Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Έδειχνε να βαριέται περισσότερο από όσους τον άκουγαν

Καυστικό είναι το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ έδειχνε να βαριέται περισσότερο εκείνος που τα έλεγε, από αυτούς που τον άκουγαν», αναφέρει η Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται, υποστηρίζοντας ότι η ύφεση ήρθε πριν την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την εκτίμηση ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, υγειονομική, οικονομικής αλλά και κρίση Δημοκρατίας και Ηθικής.

«Αν κάποιος ανοίξει την τηλεόραση του, ή δει στο κινητό του τους τίτλους των μεγάλων ενημερωτικών site, θα νομίζει ότι ζει όχι απλά σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη. Η αντιπολίτευση φιμώνεται, κάθε διαφορετική άποψη θάβεται, όποιος τολμά να αμφισβητήσει τη virtual reality του κυβερνητικού αφηγήματος, βαφτίζεται ανεύθυνος, λαϊκιστής και ψεύτης».

«Έχουμε κρίση Ηθική. Δικαστές διώκονται γιατί τόλμησαν να εξετάσουν τα σκάνδαλα στελεχών του κυβερνόντος κόμματος. Υπουργοί της κυβέρνησης, απολογούνται δημοσίως σε εκδότες λες και είναι τα αφεντικά τους, ακόμη και για αποφάσεις της Βουλής. Ενώ εταιρείες φίλων και ημέτερων, ξεπηδούν σε ένα βράδυ για να πάρουν με απευθείας αναθέσεις δημόσια έργα», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By