Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΝΔ: Να κατατεθεί στη Βουλή η λίστα Νικολούδη

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν τη λίστα με τα ονόματα όσων έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό.

athenspress_nea_dimokratia

Να κατατεθεί στη Βουλή λίστα προσώπων που μετέφεραν παράνομα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και την απευθύνουν στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

Στην ερώτησή τους ζητούν να μάθουν αν αληθεύουν οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για τη συμμετοχή πολιτικών και όλων των διατελεσάντων υπουργών Οικονομικών ή των οικογενειών τους σε λίστα προσώπων που μετέφεραν παράνομα τεράστια ποσά στο εξωτερικό. Ζητείται επίσης να κατατεθεί επισήμως η λίστα αυτή ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ή σε περίπτωση που δεν υφίστανται τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μητρόπουλος τότε να προβεί σε επίσημη διάψευσή τους.

Οι δύο Θεσσαλοί βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους ότι, «οι σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπέλυσε, από τηλεοπτικού βήματος, ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος ότι δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή(!) και ότι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί είναι στη ‘‘λίστα Νικολούδη’’ δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να παραμείνουν χωρίς πειστικές και σαφείς εξηγήσεις».

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση «το να αιωρείται, ιδιαίτερα κατά την παρούσα περίοδο, στην πολιτική ατμόσφαιρα η υποψία της συμμετοχής σε τόσο σοβαρά παραπτώματα πολιτικών και παραγόντων του πολιτικού βίου και συλλήβδην όλων όσων διατέλεσαν υπουργοί των οικονομικών, έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή σπίλωση ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν ως δικαιούνται την αθωότητά τους».

«Επιπλέον», καταλήγει η ερώτηση, «οι ατεκμηρίωτες καταγγελίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έτι περαιτέρω καταρράκωση της αξιοπιστίας του ήδη ταλαιπωρημένου πολιτικού μας συστήματος και της εμπιστοσύνης προς το δημοκρατικό πολίτευμα. Όλοι, όμως, όσοι κατέχουμε υπεύθυνη θέση και εκφέρουμε δημόσιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε την μετατροπή της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια ‘‘ζούγκλα’’ χωρίς κανόνες και όρια».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)