Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε με περισσή ανευθυνότητα ότι ‘η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

Πρόκειται για μια δήλωση που όχι μόνο καταδεικνύει την παντελή άγνοια του πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του στο Μεταναστευτικό» σχολιάζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο Αλέξης Τσίπρας «παραδέχθηκε ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen».

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό τομεάρχης της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που συζητείται στο Μαρακές, θεωρεί ωστόσο ότι σε πολλά σημεία χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.

Σημειώνει δε, πως η ΝΔ έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, θέσεις που βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και με τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση εν γένει.

«Όλα αυτά θα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, πρώτα από όλα, και σε εθνικό επίπεδο, εάν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν την από τις 2 Νοεμβρίου πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το προσφυγικό.

Και, επίσης, εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε την εμμονή να ‘συζητά’ για μείζονα εθνικά ζητήματα μόνος του, να αποφασίζει μόνος του και να υπογράφει μόνος του» καταλήγει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By