Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες του Ιανού

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την ψηφορία για την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης και με την οποία τροποποιείται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

«Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ιανού, εχθές δεν υπερψήφισε ούτε την τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία».

Αυτό επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας παράλληλα ότι και στο «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά του συνόλου της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που ανοίγει τον δρόμο για εισροή 19 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι παραμένει σταθερά απέναντι στους μικρομεσαίους, απέναντι στους αγρότες, απέναντι στα συμφέροντα των πολλών, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό των μικροπολιτικών του αδιεξόδων και ιδεοληψιών.

Εκτός αν απλώς ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε εκ νέου το δόγμα του για το Μάτι «και να τα έπαιρνες, θα τα σπατάλαγες», το οποίο, λογικά, θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στους αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας στις επόμενες επισκέψεις του…» καταλήγει η ΝΔ.

Σημειώνεται πως η τροπολογία επιτρέπει πλέον στον ΕΛΓΑ να πληρώσει προκαταβολές στους αγρότες που έπαθαν ζημιά από τον «Ιανό» και να αποζημιώσει στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε τελικά μόνο από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 να δίνουν το «παρών», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «Όχι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By