Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

ΝΔ: «Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται…»

Η βουλευτής της ΝΔ, καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κίνηση της να εκδώσει ΠΝΠ- και μάλιστα «εν κρυπτώ»- με την οποία θα πληρωθούν οι σύμβουλοι του κ. Βαρουφάκη.

voultepsh_sofia_2

Το θέμα των οικονομικών αξιώσεων από πλευράς του Κορεάτη συμβούλου του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, του Γκλεν Κιμ, αναφέρει μεταξύ άλλων, στην δήλωση της η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Παράλληλα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό για την «πλήρη κάλυψη» παρείχε στον πρώην ΥΠΟΙΚ, ενώ κάνει λόγο ότι οι «σύμβουλοι του θα πληρωθούν αδρά», χάρη στην ΠΝΠ, που εκδόθηκε την ίδια μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη από το βήμα της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ατ εξής:

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει πολύ ακριβά τις επιλογές του κ. Βαρουφάκη – προσωπική επιλογή και ο ίδιος του κ. Τσίπρα – τόσο όσον αφορά στον τρόπο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης, όσο και όσον αφορά στους ακριβοπληρωμένους συμβούλους του.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, τη διακοπή τους, την επιβολή των capital controls και τη διάλυση της οικονομίας της χώρας, έρχεται τώρα και ο λογαριασμός των «συμβούλων». Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», ένας από αυτούς, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ απαιτεί τώρα το ποσό των 375.000 ευρώ για «υπηρεσίες» τριών μηνών που προσέφερε στην, αποτυχημένη όπως έχει αποδειχθεί, διαπραγμάτευση, που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα απροστάτευτη σε τρίτο μνημόνιο.

Όπως επίσης αποκαλύπτεται, το «πλούσιο βιογραφικό» και η «εμπειρία» του συγκεκριμένου «συμβούλου» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτε συνεργάτης του Β. Σόιμπλε ήταν, ούτε έλαβε μέρος στο στήσιμο του EFSF, ούτε έχει κάποια σχέση με τον ESM, ούτε συνεργάστηκε με τον ισλανδική κυβέρνηση για το χρέος, αλλά μόνο για την άρση των capital controls – εκτός και αν ο τελικός σκοπός ήταν η επιβολή των capital controls και είχαν… προκαταβολικά προσλάβει σύμβουλο για την άρση τους, αφού προηγουμένως θα τα είχαν επιβάλει.

Φυσικά, όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έσπευσε εν κρυπτώ, στις 31 Ιουλίου, να εκδώσει μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (από αυτές που κατήγγελλαν ως «πραξικοπηματικές ενέργειες» και «εκτροπή»), εμφανίζοντας ως «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» τις προφορικές οικονομικές συμφωνίες του κ. Βαρουφάκη με τους «συμβούλους» του.

Στις 5 Αυγούστου, τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούν, ποιοι πρόκειται να επωφεληθούν από την συγκεκριμένη ΠΝΠ και με ποια ποσά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε από το αξίωμά του την επομένη του «δημοψηφίσματος», ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τον κάλυψε απόλυτα στις 31 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «μυστικό Σχέδιο» περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Όπως αποδεικνύεται τώρα, η πρωθυπουργική κάλυψη υπήρξε πλήρης: Ακριβώς την ίδια ημέρα της παροχής κάλυψης από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας θα πληρωθούν αδρά οι «σύμβουλοί» του.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ούτε ήξερε, ούτε άκουσε…».

(Visited 1 times, 1 visits today)