Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

NEΡΙΤ: Ξεκινά η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για διευθυντές και συντονιστές

 Yπό αξιολόγηση θα τεθούν συνολικά 346 βιογραφικά που υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πλήρωση εννέα θέσεων διευθυντών και δύο θέσεων συντονιστών της ΝΕΡΙΤ

kapsis800_091113

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η τεχνική επεξεργασία και αρχική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν για την κάλυψη των θέσεων διευθυντών και συντονιστών της εταιρείας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, υπό αξιολόγηση θα τεθούν συνολικά 346 βιογραφικά που υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πλήρωση εννέα θέσεων διευθυντών και δύο θέσεων συντονιστών της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Στη μεθοδολογία αξιολόγησης των βιογραφικών για την κατάταξη των υποψηφίων, θα συνεκτιμηθεί η επιστημονική συγκρότηση και κατάρτιση, η εν γένει παρουσία των υποψηφίων στο χώρο των ΜΜΕ, το σύνολο του εργασιακού βίου τους και η σχέση τους με το αντικείμενο της θέσης.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα λειτουργήσει πλήρως η ΝΕΡΙΤ ενώ ως τότε σταδιακά θα επανέρχονται δραστηριότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ηδη εκπέμπει ξανά το Τρίτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας, λειτουργεί ξανά και είναι προσβάσιμο το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, ετοιμάζονται για να βγουν στον ραδιοφωνικό «αέρα» τις επόμενες ημέρες ξανά τα ραδιοφωνικά προγράμματα Κόσμος, Δεύτερο Πρόγραμμα και ΕΡΑ Σπόρ, ενώ η αποκορύφωση της πλήρους λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ θα είναι η εκπομπή του δεύτερου τηλεοπτικού καναλιού στις αρχές Μαρτίου. (Η ΝΕΡΙΤ θα έχει δύο πανελλαδικά κανάλια και όχι τρία όπως είχε η ΕΡΤ).
Από την πλευρά της, η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με ανακοίνωσή της εκφράζει «ιδιαίτερο προβληματισμό για τα «απαράδεκτα» σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ, που οδηγούν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους και στη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου αθηνοκεντρικού οργανισμού».

Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ, εκτιμούν ότι θα χαθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, με πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην ΕΡΤ και ως εκ τούτου, ο καινούριος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, όπως σημειώνουν, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην παροχή ποιοτικού προγράμματος το οποίο θα ανταγωνίζεται τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
«Μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ και τους οκτώ μήνες σιγής που ακολούθησαν, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη λειτουργία ενός καινούργιου φορέα με τα ελάχιστα απαραίτητα προκειμένου να δικαιολογήσει την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από το κοινό» δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της ΔΟΔ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By