Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Νέα χρηματοδότηση για τον Μαρινόπουλο από τις τράπεζες ύψους 100 εκατ. ευρώ

Έκλεισε η συμφωνία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει νέα χρηματοδότηση.

marinopoulos_1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχουν ήδη συνταχθεί τα νομικά κείμενα και βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά το πρόσφατο ντιλ με το οποίο ο όμιλος συνασπίζεται με αυτόν του Σκλαβενίτη με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού σχήματος που διαχειρίζεται κατ’ αρχάς τα 33 υπερμάρκετ «Μαρινόπουλος».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα αξιοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης αλλά και την εξόφληση οφειλών προς προμηθευτές.

Το ποσό έρχεται να προστεθεί στα 50 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Μαρινόπουλος από τη συμφωνία με την Σκλαβενίτης.

Σημειώνεται ότι η Μαρινόπουλος ιδρύθηκε το 1962 και αποτελεί τη μεγαλύτερη, βάσει δικτύου καταστημάτων, αλυσίδα λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Σήμερα το δίκτυο της αριθμεί περί τα 520 εταιρικά καταστήματα και 380 franchise.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη προβλέπει στη δημιουργία νέας κοινής αμιγώς ελληνικής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα εταιρεία που αναμένεται να δημιουργηθεί εντός διμήνου –η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού-, θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει σε επόμενη φάση σε περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου.

Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Euro2day

(Visited 1 times, 1 visits today)