Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Νέα δεδομένα: Ο πιλότος μιλούσε με τους Αιγύπτιους ελεγκτές έως τη συντριβή!

Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι έφερε στην επιφάνεια ένα νέο στοιχείο, το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα

egypt1

Στο φώς ήρθε ένα νέο στοιχείο που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για το τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης MS 804 της EgyptAir.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Μ6 επικαλούμενο ανώνυμο Γάλλο αξιωματούχο υποστηρίζει ότι ο Αιγύπτιος πιλότος κατά τα τελευταία λεπτά πριν χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους είχε συνομιλία αρκετών λεπτών με τους Αιγύπτιους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στη συνομιλία αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, ο πιλότος ενημέρωσε τους ελεγκτές για τον καπνό που είχε γεμίσει το αεροπλάνο (όπως αποκάλυψε η Deutsche Welle βάσει των στοιχείων που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System) υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους).

Σύμφωνα με το Μ6 ο πιλότος μετά τη συνομιλία με τους Αιγύπτιους ελεγκτές αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθοδο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να καθαρίσει η άτρακτος από τους καπνούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ο πιλότος δεν απαντούσε στις επανειλημμένες οχλήσεις των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όταν εκείνοι ήθελαν να τον ενημερώσουν για τη μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο FIR Καΐρου και μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η τελευταία συνομιλία που είχε ο πιλότος του μοιραίου Airbus ήταν αυτή με τους Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

By