Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Νέα Δημοκρατία: Χειροτερεύει η κατάσταση στην αγορά εργασίας

Μόνο με διορισμούς στο Δημόσιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας όπου οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης να καταγράφουν νέο αρνητικό ρεκόρ επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα αποτελέσματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Φεβρουαρίου, η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία σε βάρος των εργαζομένων και των προοπτικών της αγοράς εργασίας. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ, φανερώνοντας ξεκάθαρα ότι η “ψαλίδα” από την πλήρη απασχόληση διευρύνεται πλέον ανεξέλεγκτα (-10,42%) επισημαίνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Καράογλου.

Προσθέτουν δε ότι η όποια θετική εικόνα παρουσιάζουν οι ροές μισθωτής απασχόλησης μηνός Φεβρουαρίου ανατρέπεται, καθώς το ισοζύγιο του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου παραμένει και πάλι αρνητικό (- 4.879).

Οι δύο βουλευτές εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι είναι και ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και τονίζουν ότι «η συνταγή που εφαρμόζει και προτείνει για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι μόνο οι διορισμοί στο Δημόσιο. Αμετανόητοι κρατιστές και “μαυρογιαλούροι”, που προτιμούν να διαλύσουν τη χώρα, προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά. Εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, απουσία κάθε πρωτοβουλίας για την απασχόληση, αξιολόγηση και ασφαλιστικό στον “αέρα” και τα αρνητικά αποτελέσματα είναι μπροστά μας.»

(Visited 1 times, 1 visits today)