Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Νέα Δημοκρατία: Έχουμε και έλλειμμα ενημέρωσης για την εξωτερική πολιτική

Έλλειμμα ενημέρωσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής διαπιστώνει ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος

koumoutsakos

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε  «να συγκληθεί το ταχύτερο η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής», προκειμένου να γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών για τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ζητάμε να συγκληθεί το ταχύτερο η Επιτροπή, προκειμένου να γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών για τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, επισημαίνεται ότι η Επιτροπή συνεδρίασε με αντικείμενο την πορεία των εξωτερικών ζητημάτων της χώρας την 18η Μαρτίου 2015, οπότε και έγινε γενική ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ν. Κοτζιά.
Έκτοτε, σειρά σοβαρών εξελίξεων, όπως:
η εκλογή Ακιντζί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, τα αιματηρά επεισόδια στο Κουμάνοβο και η ένταση στην ΠΓΔΜ, η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ και η συζήτηση περί προοπτικής υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού περί «Μεγάλης Αλβανίας», η ρηματική διακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ για τις ελληνικές έρευνες στο Ιόνιο, η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Τουρκία και η συμφωνία με τον ομόλογό του περί προώθησης αεροναυτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης,
διαμορφώνουν νέα δεδομένα, που καθιστούν απαραίτητη τη σύγκληση της Επιτροπής στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».