Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Νέα Δημοκρατία: Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας;

Μετά την ομολογία Τσίπρα ανησυχούμε περισσότερο τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

nea dimokratia 2

Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ώρα του Πρωθυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

«Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μάς είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β’ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά», τόνισε, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας σωρεία ερωτημάτων.

«Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β’, που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί; Περιελάμβανε έφοδο στο Νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών; Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε;

Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας; Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια; Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο», επεσήμανε η Νέα Δημοκρατία.