Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Νέα Δημοκρατία: Να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση του τουρισμού

«Συνάντηση του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στα πλαίσια της ανοιχτής διαδικασίας διαβούλευσης που έχει εγκαινιάσει ο Τομέας Τουρισμού του κόμματος, είχε συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ρέτσος Γιάννης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Τάσιος Γρηγόρης, ο Έφορος Δημ. Σχέσεων, κ. Βασιλικός Αλέξανδρος και στελέχη της Ομοσπονδίας.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας και χαρακτηρίζεται ως εποικοδομητική, κυριάρχησε το ζήτημα της υπερφορολόγησης του τουρισμού, που, όπως επισήμαναν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχει πλήξει καίρια την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα των ελέγχων και των κυρώσεων στα παράνομα τουριστικά καταλύματα, της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των επιπτώσεων από το μεταναστευτικό.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε στην αναγκαιότητα κατάθεσης και άμεσης ενεργοποίησης ενός νέου χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, που, όπως επισήμανε ο κ. Κόνσολας, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν επενδύσεις.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο θέμα της υπερφορολόγησης στον τουρισμό, επισημαίνει:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση, η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και η επιβολή φόρου διαμονής, συνιστούν καίριο πλήγμα, όχι μόνο στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας, αλλά και στη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων.

Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον παραλογισμό.

Στον πυρήνα της φιλελεύθερης ιδεολογίας είναι η μείωση των φόρων και αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν στις ανταγωνίστριες χώρες, ο ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν κινείται μεταξύ 8-10%, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη».

(Visited 1 times, 1 visits today)