Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα για το Bremain με ποσοστό 55%

Την ώρα που η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

brexit

Σημαντικό προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων δίνει νεότερη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Populus. Το Bremain προηγείται με ποσοστό 55% ενώ ακολουθεί το Brexit με ποσοστό 45%.

Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για το κρίσιμο δημοψήφισμα. Νωρίτερα, σύμφωνα με την Ipsos MORI η πρόθεση ψήφου υπέρ της παραμονής έφτανε το 52% έναντι 48% υπέρ του Brexit (και στις δύο δημοσκοπήσεις εξαιρώντας τους αναποφάσιστους).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στις σημερινές και στις τέσσερις χθεσινές δημοσκοπήσεις κυμαίνεται από 9% έως 16%.

Δημοσκόπηση της YouGov, όχι exit poll, θα δημοσιευθεί λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Τα θετικά για την παραμονή αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έχουν ενισχύσει περαιτέρω τη στερλίνα, που έφτασε σε υψηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου και τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE100 που κατέγραφε το μεσημέρι άνοδο στα επίπεδα των τελών Απριλίου.

Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ρίξει τις αποδόσεις υπέρ της παραμονής, δίνοντας πιθανότητες υπέρ αυτής που αρχίζουν από 74% και φτάνουν έως το 84%.

Ωστόσο, το εκλογικό επιτελείο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ υποστηρίζει ότι είναι σε καλύτερη θέση να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το ποσοστό της συμμετοχής θα είναι καθοριστικό.

Η εταιρεία ερευνών BMG υπολογίζει ότι η προσέλευση θα είναι ανάλογη του ποσοστού του 66% στις περσινές γενικές εκλογές. Στις πιο νεαρές ηλικίες, που θεωρείται ότι κλίνουν υπέρ της παραμονής, το 54% δηλώνει σίγουρο ότι θα ψηφίσει, έναντι ποσοστού 79% στις ηλικίες άνω των 65 που θεωρείται ότι είναι πιο δεκτικοί στο μήνυμα υπέρ του Brexit.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By