Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Νέα Υόρκη: Ηπιότερη των αναμενόμενων η χιονοθύελλα

Οι ειδικοί ζητούν συγνώμη για τις προβλέψεις τους

xionias600_070114

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών που έκαναν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα κακοκαιρίας των τελευταίων δεκαετιών, η χιονοθύελλα που έπληξε την Νέα Υόρκη, ήταν αισθητά ηπιότερη.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο, ωστόσο η χιονόπτωση δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.

«Η καταιγίδα δεν ήταν τόσο κακή όσο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι» παραδέχτηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Έμμεσες βολές κατά των μετεωρολόγων έριξε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για να δικαιολογηθεί για τα πολύ αυστηρά μέτρα. «Η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αποφάσεις για την ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες που είχα έπρεπε να λάβω αυτά τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της χιονοθύελλας. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε και τα πλεονεκτήματα της απόφασης για το κλείσιμο των μέσων μεταφοράς, των σχολείων, των επιχειρήσεων και άλλων δραστηριοτήτων καθώς, όπως εξήγησε, έτσι εξασφαλίστηκε η καλύτερη προετοιμασία για το «χειρότερο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By