Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Νέα μέτρα: Από το Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία

Ήταν πολλές οι “φωνές” και οι μαρτυρίες, εδώ και αρκετές μέρες, πως οι έλεγχοι για την επιβίβαση εμβολιασμένων και μη επιβατών στα πλοία γίνονταν… μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να αναλάβει δράση το Λιμενικό. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαιναν στα πλοία για να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί αλλά στον… έλεγχο, το μόνο που ρωτούσαν ήταν αν είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ, αφού οι πολίτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών.

Κανείς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν ζητούσε να δει και να ελέγξει τα πιστοποιητικά ή τα τεστ. Γι’ αυτό και στη μάχη μπαίνει το Λιμενικό. 

Από αύριο Πέμπτη (15.07.2021) λοιπόν, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που είχε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με την ηγεσία του Λιμενικού. Στόχος είναι οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί και ενδελεχείς, προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού. 

Πλακιωτάκης: Να είστε πιο νωρίς στο πλοίο 

Μετά την απόφαση αυτή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα και τις υποδείξεις των στελεχών του Λιμενικού, ζήτησε από τους ταξιδιώτες να είναι τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα στο λιμάνι προκειμένου να μην καθυστερήσουν. 

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

 Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου. Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας σε δήλωσή του. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By