Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ζητάει το ΔΝΤ

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, κυβερνητική πηγή με πολύ καλή των όσων γίνονται στις διαπραγματεύσεις, πριν από το Eurogroup, η ελληνική πλευρά ευελπιστεί σε πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα και συνολική συμφωνία ως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα και συγκεκριμένα το Ταμείο ζητάει πακέτο μέτρων 4,2 δισ. ευρώ για μετά το 2018, με μείωση αφορολογήτου και συντάξεων εάν δεν πέσουν οι στόχοι των πλεονασμάτων.

Τα μέτρα ύψους 4,2 δις προκύπτουν από τη διαφορά για το 2019-2020 μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ (3,5% που θέλουν οι πρώτοι και 1,5% που ζητούν οι δεύτεροι) που φθάνει στα 3,6 δισ. ευρώ συν τις επιπτώσεις από την ύφεση.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πηγή, το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα να νομοθετηθούν από τώρα.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, ποιος μπορεί να δεχθεί πακέτο μέτρων 4,2 δις. Το ξέρουν και αυτοί» αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Αν πιέσουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By