Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Νέα «μόδα» στο Βόλο η διακίνηση λαθραίου καπνού μέσω ΕΛΤΑ

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει στο Βόλο οι συλλήψεις ατόμων που παραλαμβάνουν… ταχυδρομικώς ποσότητες καπνικών λαθραίων προϊόντων για να τις διακινήσουν στην ευρύτερη περιοχή.

Μέσα σε ένα 24ωρο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνολικά τέσσερα άτομα.

Κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα έναν 51χρονο έξω από μια μεταφορική εταιρεία και την 62χρονη έξω από ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., από τα οποία είχαν παραλάβει συνολικά 500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και δύο κιλά αδασμολόγητου καπνού.

Μάλιστα, εξακριβώθηκε η ταυτότητα δύο συνεργών τους που τους τα είχαν στείλει και αναζητούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Ο 51χρονος και η 62χρονη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Μόλις 24 ώρες νωρίτερα, είχαν συλληφθεί από άνδρες της Ασφάλειας και του τμήματος Ρήγα Φεραίου ένας 35χρονος και μία 48χρονη τη στιγμή που παραλάμβαναν από δυο διαφορετικά υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας συνολικά 18 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό βάρους εννέα κιλών, που τους έστειλε ταχυδρομικώς από την Αθήνα ένας 48χρονος συνεργός τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By