Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Νέα ποινή και πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Γιαννακόπουλο!

Νέο… επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στην Euroleague και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η διοίκηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τιμώρησε τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με πρόστιμο 60,000 ευρώ, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να μην υπακούσει στην πεντάμηνη απαγόρευση που του έχει επιβληθεί και βρέθηκε κανονικά στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Regular Season (2/).

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Euroleague θεωρεί ως «πρόσθετη παράβαση» την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μην συμμορφωθεί με την αρχική ποινή, ενώ πλέον το συνολικό πρόστιμο που καλείται να πληρώσει φτάνει τις 120,000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Euroleague ανακοίνωσε την Τρίτη την ποινή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση την μη τήρηση προηγούμενης ποινής που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δικαστής του οργανισμού και τροποποιήθηκε από το Εφετείο τον τελευταίο μήνα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση δηλώσεις που απευθύνθηκαν στους οπαδούς της Turkish Airlines Euroleague, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον κ. Γιαννακόπουλο και κρίθηκαν ότι είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο κ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση πέντε μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες μπάσκετ της Euroleague, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, καθώς και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

Η νέα ποινή που ανακοινώνεται τώρα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε την απαγόρευση, αφού παρέστη στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα για την της Euroleague λέει ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανεξάρτητου Δικαστή και του Εφετείου, θα θεωρηθεί ως «πρόσθετη παράβαση» και θα τιμωρείται από την Euroleague με πρόστιμα μεταξύ 30.000 ευρώ και 280.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για επιπρόσθετο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απαγόρευση από τα γήπεδα της Euroleague».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By