Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Νέα Σμύρνη: «Δεν γνωρίζω, εάν έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι», δηλώνει ο πρώην γαμπρός του «Ινδιάνου»

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε….».

Αυτό φέρεται να έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού, ο κουνιάδος του 30χρονου άντρα, αποκαλούμενου και ως «Ινδιάνου».

Ο μάρτυρας(πρώην γαμπρός του κατηγορούμενου) διαφοροποιήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση: Αρχικά είχε πει ότι τον είδε να χτυπά τον αστυνομικό, σήμερα υποστήριξε ότι τον είδε στο πλήθος.

Ο 30χρονος αποκαλούμενος «Ινδιάνος» σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από τον μηχανάκι του και αμέσως μετά να ξεκίνησε η επίθεση εναντίον του.

Μάλιστα, άντρας αυτός απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, πλην όμως αρνείται την κατηγορία και δια του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη, υποστηρίζει πως η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία – κατάθεση προσώπου», με το οποίο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Επίσης, ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου έχει αναφέρει ακόμη τα εξής για τον εντολέα του: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Μάλιστα, η πλευρά του 30χρονου έχει αναφέρει πως εκείνος «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους».

Τώρα, καταθέτοντας χθες στην ανακρίτρια ο κουνιάδος του 30χρονου κατηγορούμενου φέρεται να ανέφερε πως είδε τον κατηγορούμενο «μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο», όχι όμως «να χτυπάει τον αστυνομικό». Δήλωσε, δε, πως δεν γνωρίζει εάν ο 30χρονος κουνιάδος του είναι εκείνος που έριξε τον άτυχο αστυνομικό από το μηχανάκι του.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει στην ανακρίτρια: «Του είπα «μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς» και μου απαντάει «γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους»; και εγώ του απάντησα «ναι» και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς». Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς την μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.

Ερώτηση: Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Ακόμη ο κουνιάδος του 30χρονου φέρεται να κατάθεσε στην ανακρίτρια πως: «Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια.

Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση.

Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By