Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Νέα στοιχεία δείχνουν κατάρριψη του Boeing 777 από τους φιλορώσους

Την θεωρία στηρίζει θραύσμα που βρέθηκε στον τόπο συντριβής

aeroplano

Μεταλλικό θραύσμα, που βρέθηκε στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines, είναι παρόμοιο με τη γόμωση του πυραύλου εδάφους-αέρος BUK.

Αυτό μετέδωσε ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός σήμερα, εξέλιξη που μοιάζει να υποστηρίζει τη θεωρία ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το θραύσμα εντοπίστηκε από έναν ολλανδό δημοσιογράφο στο Χράμποβο πριν από αρκετούς μήνες, κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Από τους 298 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, δεν επέζησε κανείς.

Ο τηλεοπτικός σταθμός RTL μετέδωσε ότι το θραύσμα του πυραύλου εξετάστηκε από διεθνείς ειδικούς, ανάμεσά τους και αναλυτές του ινστιτούτου άμυνας IHS Jane΄s στο Λονδίνο, και ότι είναι παρόμοιο με την εκρηκτική γόμωση των πυραύλων του BUK, ενός προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος ρωσικής κατασκευής.

Η κατάρριψη του αεροπλάνου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής της σύγκρουσης στην Ουκρανία,. Το Κίεβο και δυτικές χώρες κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι ευθύνονται για την τραγωδία, κάτι που ενέτεινε την αποφασιστικότητα των δυτικών κυβερνήσεων όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Η Ρωσία υποστήριξε αντίθετα ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας της Ολλανδίας που ερευνά τα αίτια της συντριβής, ανέφερε ότι η έρευνά είναι σε «πλήρη εξέλιξη και επικεντρώνεται σε πολλές πηγές».

Στα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα πέρυσι αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αντικείμενα υψηλής ταχύτητας, χωρίς να προσδιορίζεται από πού προέρχονταν.

«Κάθε επιπλέον υλικό έρευνας είναι ευπρόσδεκτο, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο υλικό αυτό και το αεροσκάφος» ανέφερε η επιτροπή που ερευνά τα αίτια της συντριβής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By