Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Νέα συμπλοκή χούλιγκαν στην πλατεία της Ορεστιάδας

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, η Ορεστιάδα αναστατώθηκε από την αιματηρή συμπλοκή στην κεντρική πλατεία της πόλης μεταξύ δυο αντιμαχόμενων ομάδων νεαρών, που φέρονται ως χούλιγκαν ποδοσφαιρικών σωματείων και είχαν δώσει «ραντεβού θανάτου»!

Τα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν τα καταστήματα εστίασης είχαν κλείσει. Οι περίπου 30 οργανωμένοι οπαδοί από κάθε πλευρά, ήρθαν στα χέρια και αλληλοχτυπήθηκαν με λοστούς και ρόπαλα, από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τα οποία έσπασαν.

Οι κηλίδες αίματος που άφησαν πίσω τους όταν επενέβησαν αστυνομικοί που διέλυσαν την συμπλοκή κάνοντας χρήση χημικών μαρτυρούν ότι υπήρξαν τραυματισμοί. Ωστόσο, κανείς τραυματίας δεν κατέφυγε στο νοσοκομείο, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Τη νύχτα του προηγούμενου Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια στο ίδιο σημείο, όταν νεαροί αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο εκτός υπηρεσίας αστυνομικών των ΜΑΤ που έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να τοποθετηθούν στην φύλαξη των συνόρων. Ένας αστυνομικός δέχθηκε μαχαιριά στο γλουτό, ενώ ένας άλλος χτυπήθηκε με μπουκάλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στην πλατεία έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησαν άγριες συμπλοκές και χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι νεαρούς, τέσσερις από τους οποίους κατηγορήθηκαν για εξύβριση, απειλή και βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και ένας για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By