Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Νέα τραγωδία με μετανάστες: Νεκρά δύο κοριτσάκια

Η λέμβος που μετέφερε τα δυο κοριτσάκια, ηλικίας 7 και 11 ετών, ναυάγησε ανοιχτά του Καστελόριζου

prosfyges - lesvos2

Νέο ναυάγιο σκάφους μεταναστών σημειώθηκε στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο κοριτσάκια.

Οι μετανάστες προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η λέμβος που μετέφερε τα δυο κοριτσάκια, ηλικίας 7 και 11 ετών, ναυάγησε ανοιχτά του Καστελόριζου, σύμφωνα με το Ανατολή, το οποίο προσθέτει πως 18 ναυαγοί διασώθηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται.

Το σκάφος είναι αναχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας από τις τουρκικές ακτές κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κας, στην επαρχία Αττάλεια (νότια).

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500 ανάμεσά τους, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 10 ετών πνίγηκε χθες πέφτοντας από λαστιχένια λέμβο που μετέφερε περίπου πενήντα Αφγανούς προς τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες κατέληξαν στα τέλη Νοεμβρίου σε μια συμφωνία που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ προς την Τουρκία σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή της να ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της και να συνεργαστεί στη μάχη κατά των διακινητών που επιχειρούν από τις ακτές της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By