Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Νέα τραγωδία στην Κένυα: Μαθητές σκοτώθηκαν σε μάχη μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών

Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και μαχητών της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ένα πυλώνα τηλεπικοινωνιών στην ανατολική Κένυα.

Αυτό ήταν το τρίτο αιματηρό επεισόδιο που σημειώνεται στην Κένυα αυτήν την εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους δράστες και κατέσχεσαν δύο καλάσνικοφ και υλικά για την κατασκευή βομβών, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Οουίνο. Σε γραπτό μήνυμά του προς το πρακτορείο Reuters ο Οουίνο ανέφερε ότι οι τέσσερις πολίτες που σκοτώθηκαν ήταν όλοι τους μαθητές. Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας δάσκαλος.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν άλλα τρία παιδιά, σύμφωνα με τον συντονιστή του Ερυθρού Σταυρού για την επαρχία Γκαρίσα, Μοχάμεντ Ντουμπόου Άντεν. Τα τρία από τα παιδιά που έπεσαν νεκρά προέρχονταν από την ίδια οικογένεια.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ενισχύσεις στην Κένυα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η αλ Σεμπάμπ την Κυριακή σε μια στρατιωτική βάση, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί.

Στη σημερινή επίθεση, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν τον πυλώνα που ανήκει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Safaricom και στους αστυνομικούς που φρουρούσαν τις εγκαταστάσεις. Η επίθεση έγινε στην πόλη Σαρέτο, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον προσφυγικό καταυλισμό Νταντάαμπ που η κενυατική κυβέρνηση έλεγε στο παρελθόν ότι αποτελούσε βάση των αλ Σεμπάμπ.

Η αλ Σεμπάμπ εξαπολύει συχνά επιθέσεις στην Κένυα, σε αντίποινα επειδή η χώρα αυτή έστειλε στρατό στη Σομαλία το 2011, μετά από αλλεπάλληλες διασυνοριακές επιθέσεις και απαγωγές. Αργότερα οι Κενυάτες εντάχθηκαν στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης η οποία στηρίζει την εύθραυστη σομαλική κυβέρνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By