Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Νέα «βόμβα» με Βαλαβάνη: Ακόμη δύο συγγενείς της «σήκωσαν» μεγάλα ποσά πριν τα capital controls

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ο ένας από τους δύο ακόμη συγγενείς της κ. Βαλαβάνη πρόλαβε και πήρε 120.000 ευρώ μόλις μία ημέρα πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και ο άλλος μερικές ημέρες νωρίτερα

balabaniB

Το «Πρώτο Θέμα» με σημερινό του δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι δύο ακόμη συγγενείς της πρώην, πλέον, υπουργού, «σήκωσαν» χιλιάδες ευρώ, πριν κλείσουν οι τράπεζες. Αυτή η είδηση έρχεται στον απόηχο της παραδοχής της μητέρας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σήκωσε» μεγάλο ποσό από την τράπεζα.

Πρόκειται για έναν ανιψιό και έναν εξάδελφο της κ. Βαλαβάνη, οι οποίοι έκαναν ανάληψη σημαντικών ποσών από τράπεζες του Ηρακλείου, πριν επιβληθούν οι σχετικοί περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της πολιτικού, «σήκωσε» 200.000 ευρώ- η κ. Βαλαβάνη ισχυρίζεται ότι το ποσό είναι μικρότερο- επειδή φοβήθηκε εξαιτίας των εξελίξεων. Η πρώην υπουργός έχει δηλώσει σε κάθε τόνο ότι δεν είχε ενημερώσει η ίδια τη μητέρα της για το κλείσιμο των τραπεζών, αναφέροντας ότι δεν μιλούσαν μεταξύ τους εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ο ένας από τους δύο ακόμη συγγενείς της κ. Βαλαβάνη πρόλαβε και πήρε 120.000 ευρώ μόλις μία ημέρα πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και ο άλλος μερικές ημέρες νωρίτερα, όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι στο «Θέμα».

Αμφότεροι οι Δημήτρης και Πέτρος Βαλαβάνης υποστήριξαν στην εφημερίδα ότι δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση από την πρώην υπουργό, ενώ αναφέρουν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρηματικές συναλλαγές. Ο πρώτος μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με την κ. Βαλαβάνη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By