Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα βουτιά για το Bitcoin – Χάνει και τα 8.000 δολάρια

Περισσότερα από 150 δισ. δολάρια χάθηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε ένα 24ώρο την Παρασκευή, καθώς ολοένα και περισσότεροι επενδυτές τραβούν τα χρήματά τους εν μέσω φόβων για πιο αυστηρή ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς.

Η συνολική κεφαλαίοποίηση των 1.506 κρυπτονομισμάτων που παρακολουθεί το Coinmarketcap.com λίγο πριν τις 14:30 έφθανε τα 366 δισ. δολάρια σχεδόν 150 δισ. δολάρια λιγότερα από όση ήταν την Πέμπτη.

Η πτώση είναι καθολική με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 8.000 δολάρια σύμφωνα με το coindesk το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία από τα τέσσερα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κόσμου. Με την πτώση να φθάνει το 25% από την Δευτέρα, αυτή μάλλον είναι η χειρότερη εβδομάδα για το κρυπτονόμισμα από τον Απρίλιο του 2013.

Η πτώση στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι καθολική. Τις τελευταίες 24 ώρες το Bitcoin έχει χάσει 15,7%, το Ethereum 27,72%, to Ripple 34,55% και το Bitcoin Cash 23,7%.

Πολλές αρνητικές ειδήσεις

Η συνεχόμενη πτώση εξηγείται σε κάποιον βαθμό από τις πολλές αρνητικές ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδα. Οι New York Time έγραψαν την Τετάρτη ότι υπάρχει ανησυχία για το αν οι τιμές του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων χειραγωγούνται από το ανταλλακτήριο Btifinex, το οποίο περιλαμβάνεται στον δείκτη της Coindesk.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έστειλε εξώδικο στην Bitfinex και σε μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων με την ονομασία Tether.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck έχασε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια μετά από επίθεση από χάκερς.

Dr. Doom: «Σκάει η μητέρα όλων των φουσκών»

Την βουτιά του Bitcoin σχολίασε μέσω twitter και ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός και ως Dr. Doom.

Τώρα το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 8.000 και οδεύει προς τα 7.000. Σημειώνει πτώση 60% από την κορυφή, 40% μέσα σε ένα μήνα και άνω του 10% σήμερα. Η μητέρα όλων των φουσκών και η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρώπινης ιστορίας σκάει, έγραψε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By