Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Νέα βύθιση πλοίου στον Ασπρόπυργο με… άμεση κινητοποίηση

Κόλλησε στον πυθμένα της θάλασσας το φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» στον όρμο Ασπροπύργου, ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής.

Το πλοίο παρουσίασε εισροή υδάτων κάτω υπό αδιευκρίνιστη αιτία, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου να καλυφθεί από νερό.

Περιμετρικά του φορτηγού πλοίου έχει ήδη διαπιστωθεί από στελέχη του λιμεναρχείου Ελευσίνας θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην περίπτωση του Αγ. Ζώνη ΙΙ ήταν άμεση.  Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη για το «Lassea»

Σήμερα θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη του πλοιάρχου και α” μηχανικού τοy δεξαμενόπλοιου «Lassea» στο οποίο βρέθηκαν 55 τόνοι πετρελαιοειδών για τα οποία δεν υπήρχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού, που είναι κατηγορούμενοι για παραβίαση του τελωνιακού κώδικα και λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, είχαν κατέθει το αίτημα για αναβολή, υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν είχε προσδιοριστεί και ογκομετρηθεί, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σύσταση του φερόμενου ως παράνομου φορτίου. Επίσης τόνισαν ότι δεν υπάρχει ούτε η έκθεση προσδιορισμού των διαφυγόντων δασμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By