Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Νεαροί πέταξαν μπουκάλι με νερό στον Κούγια

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στον Αλέξη Κούγια με μπουκάλι νερού λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας μετά την επίθεση συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διακοπεί η δίκη σε σύντομη όμως δικάσιμο και να υπάρξει προγραμματισμός για τις επόμενες δικασίμους, όπως και τελικά έγινε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών, δεν τοποθετήθηκε στο δικαστήριο. Εισήλθε στη αίθουσα λίγο μετά τις 9:30 και οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στη δίκη η τοποθέτηση του κ. Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» . Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By