Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Νέες απολύσεις στην General Electric: Διώχνει άλλους 13.000 υπαλλήλους

Μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 25% σχεδιάζει η General Electric στη μονάδα αεροναυπηγικής, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 13.000 υπαλλήλους, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ομίλου, επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει καταφέρει βαρύ πλήγμα στις αεροπορικές μεταφορές και στις παραγγελίες αεροσκαφών τις μηχανές των οποίων κατασκευάζει η GE.

Οι περικοπές θα γίνουν στο πλαίσιο προγράμματος εθελουσίας εξόδου, αλλά θα υπάρξουν και απολύσεις. Η νέα περικοπή του εργατικού δυναμικού προστίθεται στο πρώτο κύμα 2.600 απολύσεων που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.

Η εν λόγω μονάδα κατασκευάζει μερικούς από τους πιο «δημοφιλείς» κινητήρες επιβατικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ παρέχει και υπηρεσίες στον κλάδο αερομεταφορών.

Όπως ανέφερε σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους ο CEO της GE Aviation, Ντέιβιντ Τζόις, «με στόχο να προστατεύουμε την επιχείρησή μας, το τελευταίο δίμηνο προβήκαμε σε δύσκολες ενέργειες μείωσης του κόστους. Δυστυχώς, απαιτούνται περισσότερα».

Η μετοχή της General Electric υποχώρησε σημαντικά τη Δευτέρα, μετά τις ζοφερές προβλέψεις του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη της Berkshire Hathaway είπε ότι ο κλάδος αερομεταφορών έχει αλλάξει δραματικά από την πανδημία κι ότι πούλησε όλες τις θέσεις που είχε στις αεροπορικές, καθώς «κάτι δεν πάει καλά» με τον συγκεκριμένο τομέα.

Η μετοχή της GE μειώθηκε κατά 4,5% για να κλείσει στα 6,21 δολάρια, λίγο πάνω από το χαμηλό 28 ετών στα 6,11 δολ. που άγγιξε στις 23 Μαρτίου. Από τις αρχές του έτους η μετοχή έχει απολέσει το 44,4% της αξίας της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By