Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Νέες καταγγελίες Αυγενάκη κατά του ν/σ για ΜΜΕ

Ο εισηγητής της ΝΔ κάνει λόγο για παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

avgenakisA

Για παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, κατηγορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης τον Νίκο Παππά.

Ουσιαστικά ο βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει ότι με το νομοσχέδιο αγνοείται και παρακάμπτεται ο υπουργός Εξωτερικών και δημιουργούνται «πρεσβείες Τύπου», ανεξάρτητες από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Στο κεφάλαιο πέντε του σ/ν για την «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας» οι ρυθμίσεις του δημιουργούν «Πρεσβείες Τύπου» υπό την αρμοδιότητα του Υπουργού Επικρατείας (αρμόδιου για θέματα ΜΜΕ) και ουσιαστικά αφαιρούν τις αρμοδιότητες αυτές από την επικοινωνιακή πολιτική και διπλωματία του Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη.

«Η κατάφωρη αυτή παρέμβαση στην επικοινωνιακή διπλωματία και στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την άσκηση και την επικοινωνία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Σε μια περίοδο που η αστάθεια του διεθνούς περιβάλλοντος και οι καταιγιστικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο απαιτούν μια καλά σχεδιασμένη και στοχευμένη εξωτερική πολιτική και προσεκτικές διπλωματικές κινήσεις, η κυβέρνηση αφαιρεί την κρίσιμη αρμοδιότητα της επικοινωνιακής διπλωματίας από τις έμπειρες διπλωματικές υπηρεσίες και το διπλωματικό προσωπικό του ΥΠ.ΕΞ. και τις μεταφέρει σε ένα νεοσύστατο, δίχως εμπειρία και δίχως διπλωματικές γνώσεις, θεσμό. Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών της συμφερόντων και της «εξυπηρέτησης» ημετέρων, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την επικοινωνιακή διπλωματία και εξωτερική πολιτική της χώρας», αναφέρει ακόμη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By