Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Νέες συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού

Στο πόδι η χώρα για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της χώρας

poreia5

Νέες συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό διοργανώνονται για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα στις 6 μ.μ. του Σαββάτου στην Ομόνοια, έχει απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

«Συστήνουμε το δικό μας “αγροτικό μετερίζι”  μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Οι αγρότες σημειώνουν ότι ενώνονται για δεύτερη με «τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της Αθήνας», ενώ κάνουν λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει νέα συγκέντρωση επίσης στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «έφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί όλους στο δρόμο «για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό». Το ΠΑΜΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να νεκρώσουν τα πάντα και να σταματήσει η παραγωγή παντού.

«Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΕ, εκτός από τη 48ωρη γενική απεργία από Παρασκευή έως και Σάββατο, έχει λάβει απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως αναφέρει, το άνοιγμα των καταστημάτων – και διοργανώνει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18.00, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

By