Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά

Στους σταθμούς θα φιλοξενηθούν χωρίς τροφεία διακόσια ενενήντα βρέφη και παιδιά – Η διαδικασία εγγραφών ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου

vrefonipia

Ανάσα για εκατοντάδες οικογένειες της πόλης των Χανίων αναμένεται να δώσει η λειτουργία, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, εννέα νέων βρεφονηπιακών σταθμών και ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα λειτουργήσουν με ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Βλαχάκης στους συγκεκριμένους σταθμούς θα φιλοξενηθούν χωρίς τροφεία διακόσια ενενήντα βρέφη και παιδιά.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ, στο οποίο για πρώτη φορά υπέβαλε αίτηση ένταξης ο Δημοτικός Οργανισμός.

«Ο Δημοτικός Οργανισμός κατάφερε να προσθέσει 290 νέες θέσεις επιδοτούμενες, με μηδενικά τροφεία κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους πολίτες που δοκιμάζονται αυτήν τη δύσκολη εποχή» είπε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής υπάρχει μέριμνα οι σταθμοί να λειτουργήσουν ακόμα και αν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ δεδομένου ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Οργανισμού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, μέσα από την ίδια χρηματοδότηση θα λειτουργήσουν και 4 παιδικοί σταθμοί της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου στους οποίους θα φιλοξενηθούν ακόμα 206 παιδιά.

Η διαδικασία των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του ΕΣΠΑ, που αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου, θα γίνει μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της οποίας http://www.eetaa.gr υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By