Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Νεκροί έξι στρατιώτες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Επίσης, 56 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί

syria-bomb

Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, πραγματοπιείται ευρεία επιχείρηση για την εξουδετέρωση θυλάκων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική στρατιωτική ηγεσία, σε πολλαπλές συγκρούσεις που καταγράφηκαν στις 11 και 12 Απριλίου, έξι Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 56 τραυματίστηκαν, σε διάφορες περιοχές κατά μήκος των συνόρων και ειδικότερα στις επαρχίες Σιρνάκ, Χακαρί, Ντιγιάρμπακιρ και Μαρντίν.

Σύμφωνα με την αναφορά του τουρκικού στρατού, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην επαρχία Χακαρί, στην περιοχή Ντάγκλιτσα. Ο ένας από τους στρατιώτες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Σιρνάκ σκοτώθηκε ένας ακόμη στρατιώτης και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Η τρίτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, στην περιοχή Νισαϊμπίν, της επαρχίας Μαρντίν, όπου σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, μετά από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων.

Στις 11 Απριλίου, στο Ντιγιάρμπακιρ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 47 τραυματίστηκαν, μετά από βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε το PKK, όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By