Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στο Κιλκίς

agnooumenos

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στον Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού από άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που ερευνούσαν την περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, το οποίο είχε «φουσκώσει» από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ένας ακόμη άνδρας που αγνοείτο από χθες τη νύχτα όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε με ένα ακόμη άτομο, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς. Το Ι.Χ. προερχόταν από τα Σκόπια.

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο έλεος της κακοκαιρίας, που έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων υπερχείλιση χειμάρρων και διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία δέχθηκε πάνω από 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί επίσης καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Από χθες υπάλληλοι του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν τις αυτοψίες σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος των καταστροφών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By