Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στη Γαλλία;

Σύμφωνα με πληροφορίες της  Washington Post ο φερόμενος ως εγκέφαλος των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ, είναι νεκρός

parisi

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post ο φερόμενος ως εγκέφαλος των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ, είναι νεκρός.

Η είδηση μεταδίδεται λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επέμβασης που οργανώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού, με στόχο τον εντοπισμό του ανθρώπου που σχεδίασε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου

Νωρίτερα το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών τόνισε πως «δεν αποκλείει» να σκοτώθηκε και «τρίτος τρομοκράτης» κατά την αστυνομική επιχείρηση.

«Δεν αποκλείεται, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο, να έχει σκοτωθεί και τρίτος τρομοκράτης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι «υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ίσως και περισσότεροι», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Ο Μπραντέ εξήγησε ότι οι έρευνες της σήμανσης και των ιατροδικαστών γίνονται «με σχολαστικό τρόπο» σε έναν χώρο γεμάτο με συντρίμμια καθώς «κατά τις βίαιες συγκρούσεις το διαμέρισμα και τα διπλανά του υπέστησαν μεγάλες καταστροφές» και μάλιστα «ένα πάτωμα κατέρρευσε».

Στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά ανθρώπους, οι τρεις από τους οποίους βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα των επιχειρήσεων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By