Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Νεκρός Παλαιστίνιος ψαράς από Ισραηλινούς στρατιώτες

Επικαλούμενο ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας, το Ισραήλ διατηρεί ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας

gaza1

Το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον αλιευτικών που έπλεαν στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας παλαιστίνιος ψαράς, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου στη Γάζα, ο ψαράς που σκοτώθηκε είναι ένας 24χρονος και ονομάζεται Ταουφίκ Άμπου Ρεγιάλα.

Επικαλούμενο ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας, το Ισραήλ διατηρεί ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς, κι επιτρέπει την αλιεία σε μία ζώνη έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λωρίζας της Γάζας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι τέσσερα πλοιάρια είχαν απομακρυνθεί από την ζώνη αλιείας και ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ όταν τα πλοιάρια δεν υπάκουσαν στο αίτημα να σταματήσουν.

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται ότι η ζώνη αλιείας δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πληθυσμού του 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, που ζουν υπό το αυστηρό καθεστώς του ισραηλινό-αιγυπτιακού αποκλεισμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By