Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Νέο «κανόνι» στην αγορά crypto: Αίτημα πτώχευσης από την Genesis

Η εταιρεία χορήγησης δανείων crypto Genesis Global Holdco LLC υπέβαλε την Πέμπτη αίτηση πτώχευσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Πρόκειται για το τελευταίο «θύμα» της κρίσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά και την απότομη κατάρρευση της FTX.

Η εταιρεία, καθώς και οι θυγατρικές της Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte, υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να προστατευθούν από τους πιστωτές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία χορήγησης δανείων crypto παρέδωσε έναν κατάλογο άνω των 100.000 πιστωτών με το αίτημα προστασίας, με αθροιστικές υποχρεώσεις που κυμαίνονται από 1,2 δισ. δολ. έως 11 δισ. δολάρια. Όπως ανέφερε, θα αξιοποιήσει τον χρόνο που της προσφέρει η διαδικασία του δικαστηρίου προσπαθώντας να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει κεφάλαια. Εάν η διαδικασία αποτύχει, η αναδιοργανωμένη επιχείρηση θα περάσει στα χέρια των πιστωτών. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη ρευστότητα των 150 εκατ. δολαρίων που διαθέτει για να καλύψει τις ανάγκες της στη διάρκεια της χρεοκοπίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα επιτρέπει σε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ενόσω θα επεξεργάζεται σχέδιο να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

Η μητρική Digital Currency Group βρισκόταν σε μυστικές διαπραγματεύσεις με πολλούς πιστωτές εν μέσω της κρίσης ρευστότητας και η Genesis είχε προειδοποιήσει πως μπορεί να χρειαστεί να υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας εάν δεν καταφέρει να βρει κεφάλαια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί από το 2021 στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποχώρησαν ελαφρώς μετά τις εξελίξεις. Το Bitcoin βρέθηκε κοντά στα 21.000 δολάρια νωρίς το πρωί στο Λονδίνο, αφού προηγουμένως ανέβηκε έως και 1,3%. Το bitcoin έχει αυξηθεί κατά 27% για το 2023 μέχρι στιγμής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By