Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Νέο κόμμα ανακοινώνει στις 26 Μαρτίου ο Γιάνης Βαρουφάκης

Τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δίνει ραντεβού σε δύο μήνες για… νέο ξεκίνημα

Την δημιουργία νέου κόμματος προανήγγειλε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Με ανάρτηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ιδρύσει το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (Democracy in Europe Movement 2025), περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25, ένα πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα με στόχο τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί «μία πλήρης δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο το οποίο θα σέβεται την εθνική αυτοδιάθεση και το μοίρασμα της εξουσίας με τα εθνικά κοινοβούλια, τις περιφερειακές συνελεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια».

By