Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας: Επιτέθηκαν σε μετανάστη κοντά στο Πάντειο

Δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καταγγέλει το ελληνικό φόρουμ μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελια, την Τρίτη 23 Ιουλίου το θύμα επέστρεφε από τη δουλειά του όταν ξαφνικά 6-7 άτομα του επιτέθηκαν αφήνοντας αιμόφυρτο στον δρόμο.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

«Καταγγέλουμε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε μέλος κοινότητάς μας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Ο Χ. επιστρέφοντας από την δουλειά και πηγαίνοντας σπίτι του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα, περιμένοντας σε στάση λεωφορείου πέριξ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνο η ζωή του, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες Greek Council for Refugees έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά, και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN – Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας».

»ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων -ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τα περιστατικά ώστε να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και να αντιμετωπίζονται.

Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκλημάτα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι» τονίζεται από το φόρουμ μεταναστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By