Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Nέο μακελειό στις Βρυξέλλες: Δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του αεροδρομίου

vrix2

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά τις εκρήξεις εκκενώθηκε το αεροδρόμιο, ενώ διακόπηκε η συγκοινωνία του μετρό προς το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι νεκροί είναι 14 και οι τραυματίες τουλάχιστον 35.

Σύμφωνα με το πλάνο έκτακτης ανάγκης με την επωνομασία «Πλάνο Καταστροφής», δόθηκε εντολή στους κατοίκους των Βρυξελλων να παραμείνουν στα σπίτια τους.

vrix3

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κοντά στα γραφεία της American Airlines.

Από τις εκρήξεις έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του αεροδρομίου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για κατάρρευση μέρους της οροφής.

Οι αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση του αεροδρομίου και την ακύρωση όλων των πτήσεων.

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πανικό, εκτός του κτιρίου, κάποιοι να κουβαλούν τραυματίες και τζαμαρίες σπασμένες.

vrix4

Σύμφωνα με το Sky News στο Λονδίνο οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον γκισέ των American Airlines.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές στα αραβικά.

 

 

By