Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης με έναν νεκρό

Συνολικά το λιμενικό διέσωσε 38 άτομα

limeniko-702x336

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ανοιχτά της Μυτιλήνης. 38 άτομα διασώθηκαν, ενώ οι λιμενικοί αρχές ανέσυραν μια σορό. Πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

Από τα δυο νέα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες, σε Ρόδο και Κάλυμνο, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται 10 παιδιά και τέσσερα βρέφη.

Κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ξεκινά στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας όπως είχε προαναγγείλει στον ΣΚΑΪ.

Η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης, τόνισε την Τετάρτη στον σταθμό μας ο Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο της άτυπης συνόδου κορυφής όπου η Αθήνα συμφώνησε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

Την ανάγκη να «πέσει» ο φράχτης του Έβρου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης με συνέπεια να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

«Τα κύματα του Αιγαίου ξεβράζουν τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αισθάνομαι ντροπή τόσο για την ανικανότητα της Ευρώπης, όσο και για τη συζήτηση στην Ευρώπη που ο ένας πετάει την ευθύνη στον άλλο», είπε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, στην Ώρα του πρωθυπουργού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By