Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Νέο πακέτο στήριξης 1,2 δισ. ευρώ για την Ουκρανία ανακοίνωσε η Κομισιόν

Σύμφωνα με την πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, το νέο αυτό πακέτο ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες

Επιπλέον οικονομική στήριξη στην Ουκρανία θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την ώρα που οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συζητούν τις εξελίξεις στη χώρα μετά την ρωσική προκλητικότητα στην περιοχή, η Κομισιόν ανακοινώνει ένα νέο οικονομικό πακέτο που θα αποτελείται από δάνεια έκτακτης ανάγκης και από επιχορηγήσεις.

Σύμφωνα με την πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, το νέο αυτό πακέτο ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και για αυτό η Επιτροπή ελπίζει στην συνεργασία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της ΕΕ ώστε να εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα προχωρήσει στην ταχεία εκταμίευση μιας πρώτης δόσης 600 εκατ. ευρώ, ενώ θα διπλασιάσει τη διμερή της βοήθεια προς την Ουκρανία υπό μορφή επιχορηγήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν «θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον της χώρας, χάρη στο Επενδυτικό μας Σχέδιο. Αυτό το σχέδιο στοχεύει στη μόχλευση επενδύσεων άνω των 6 δισ. ευρώ. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά: η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Κάνει τις δικές της επιλογές. Η ΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By