Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νεοφιλελέ και τα δίδακτρα του Τριανταφυλλίδη όμως…

Αν συνεχίσουν έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα εκτοπίσουν από το κάδρο του νεοφιλελευθερισμού, ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

editorial

Δύο βόμβες έσκασαν τις τελευταίες μέρες. Η μία αφορά τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα και τα όσα είπε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το νομισματοκοπείο, τις πληροφορίες για τον Γιάνη Βαρουφάκη πως μελέταγε τη δημιουργία διπλού νομίσματος, αλλά και τα σχέδια της κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για τη δημιουργία μηχανισμού άμυνας, κόντρα σε όλα τα παραπάνω.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τις αυστηρές προειδοποιήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και ότι αυτό συνεπάγεται, συνειδητοποιούμε αυτόματα το μέγεθος της πολιτικής άγνοιας στη καλύτερη των περιπτώσεων ή της εγκληματικής σκοπιμότητας στη χειρότερη από τα κυβερνητικά στελέχη εκείνη τη περίοδο. Μία αρκετά σκοτεινή όπως περιγράφηκε περίοδο, που μόνο μία δικαστική διερεύνηση μπορεί να ρίξει φως, σε αυτό το μείζον πλέον εθνικό θέμα.

Το δεύτερο που ακούσαμε και εκπλαγήκαμε είναι η επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, που ζήτησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης.

Ένα μέτρο που έρχεται να προστεθεί στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Που προστίθεται στην υπερφορολόγηση των αγροτών. Που προστίθεται σε ένα ακόμη μνημόνιο, που από μόνο του αποτελεί την επιτομή του νεοφιλελευθερισμού.

Αν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από μόνα τους και χωρίς να χρειάζεται, την εφαρμογή αυτών των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ενώ ένα χρόνο πριν έσκιζαν τα μνημόνια, μοίραζαν 13η σύνταξη, έδιναν απλόχερα από την ασφάλεια της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που ασκούσαν, αύξηση του κατώτατου μισθού, με σκοπό να χορέψουν οι αγορές στο ρυθμό που θα χτυπούσε το νταούλι της η Κουμουνδούρου, τότε η κυβερνώσα αριστερά, σαφώς και έχει πρόβλημα ιδεολογικής ταυτότητας.

Τότε πρέπει να κάνει κάτι άμεσα και να ξανασυστηθεί με το κόσμο. Να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να πει ξανά τι είναι αριστερό, τι είναι προοδευτικό, τι είναι συλλογικό, τουλάχιστον για το τρέχον έτος.

Μα πρώτα όμως να το πει στους βουλευτές της. Να το μάθουν και εκείνοι. Μη βρεθούν καμιά μέρα, έστω και κατά λάθος, να συμφωνούν με πρόταση που θα έχει φέρει ο Στέφανος Μάνος και κοιταζόμαστε όλοι σαν να είδαμε κάποιο φάντασμα. Κι αυτό γιατί από τις πολλές στροφές, μάλλον κάποιοι ζαλίστηκαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)