Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Νέος κανονισμός φυλακών χωρίς καινοτομίες

Καθορίζει τις αρχές λειτουργίας των φυλακών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων

filakesa

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που αφορά το νέο «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης» (φυλακών) και «αυτοτελών τμημάτων Γ΄ Τύπου» (φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού), δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο εσωτερικός κανονισμός των φυλακών, που δεν έχει καινοτομίες σε σχέση με τον μέχρι τώρα ισχύοντα, καθορίζει τις αρχές λειτουργίας των φυλακών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κ.λπ.

Ο νέος εσωτερικός κανονισμός, προβλέπει την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των κρατουμένων, ενώ καθορίζει τα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ακόμη, προβλέπει ότι οι κρατούμενοι μπορεί να έχουν στα κελιά τους τηλεόραση, όπως και με δικές τους δαπάνες μπορεί να έχουν συνδρομητικό κανάλι για αθλητικά γεγονότα και ταινίες ψυχαγωγικού ή μορφωτικού περιεχομένου, καθώς και ραδιόφωνο. Επίσης, μπορεί οι κρατούμενοι να έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για εκπαιδευτικούς λόγους, όχι όμως στο χώρο των κελιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By