Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Νέος κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο

Στις χώρες όπου έχει εμφανιστεί κρούσμα του κοροναϊού προστίθεται πλέον και το Βέλγιο καθώς ένας Βέλγος πολίτης, ένας από τους εννέα που επαναπατρίστηκαν την Κυριακή από την πόλη Γουχάν, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε η αρμόδια υπηρεσία υγείας του Βελγίου προσθέτοντας ότι και τα εννέα άτομα που έφτασαν χθες από τη Γουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της ιογενούς πνευμονίας, υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Βρυξελλών. Οι οκτώ βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον άνθρωπο που βρέθηκε θετικός στον ιό, πέραν από το ότι η υγεία του βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα πάντως με τα βελγικά MME πρόκειται για μια γυναίκα που βρισκόταν στην Γουχάν και επέστρεψε με ειδική πτήση στη χώρα, μαζί με οκτώ ακόμη άτομα.

Επιπλέον, ένα άτομο από τη Δανία, το οποίο δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη χώρα του την Κυριακή, βρέθηκε αρνητικό στον ιό, ανακοίνωσε επίσης η υπηρεσία του Βελγίου.

Στους 427 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τις 20.000. Είναι περισσότερες από οι 25 χώρες στις οποίες υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα της επιδημίας, ενώ – πλην της Κίνας που μετρά την πλειονότητα των θανάτων – έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα σε Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές, ένας 39χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα. Είχε ταξιδέψει στη Γουχάν την 21η Ιανουαρίου και όπως αναφέρει το CNNi κατά την παραμονή του στην περιοχή δεν πήγε σε κανένα νοσοκομείο αλλά ούτε επισκέφτηκε κάποια υπαίθρια αγορά. Στην αυτόνομη περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα.

Και το άτομο που έχασε τη ζωή του στις Φιλιππίνες είχε επισκεφθεί το σημείο «μηδέν» του ιού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By