Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Nestlé: Κλείνει εργοστάσιο στην Αγγλία – Μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στην Ευρώπη

Ο ελβετικός κολοσσός Nestlé, η οποία απασχολεί συνολικά 8.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τα τέλη του 2023 θα έχει κλείσει ένα εργοστάσιό του στην Αγγλία.

Ένα μέρος της παραγωγής του θα μεταφερθεί στην Ευρώπη, ενώ θα καταργηθούν 573 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη μονάδα του Φόουντον, στο Νιούκασλ, στη βορειοανατολική Αγγλία. Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1958 και παρασκευάζει κυρίως τα ζελεδάκια με άρωμα φρούτων Fruit Pastilles.

Ωστόσο, παράλληλα η εταιρεία θα επενδύσει 29,4 εκατ. στα εργοστάσιά της στο Γιορκ και το Χάλιφαξ, επίσης στη βόρεια Αγγλία. Ο στόχος της είναι να γίνει πιο αποτελεσματική και να επικεντρώσει τις δυνάμεις της στις κυριότερες μάρκες ζαχαρωδών προϊόντων που παράγει.

Σύμφωνα με τη Nestlé, το εργοστάσιο του Φόουντον παράγει προϊόντα μικρότερης καταναλωτικής εμβέλειας, για τα οποία όμως απαιτούνται περίπλοκες τεχνικές παραγωγής. Το εργοστάσιο του Γιορκ παράγει τις γκοφρέτες Kit Kat, ένα προϊόν που κυκλοφορεί από το 1935, ενώ εκείνο του Χάλιφαξ θα αναλάβει ένα μέρος της παραγωγής του Φόουντον.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα συνδικάτα GMB και Unite προειδοποίησαν ότι λόγω αυτής της αναδιοργάνωσης απειλούνται 475 θέσεις εργασίας στο Φόουντον και άλλες 98 στο Γιορκ. Ο Ρος Μέρντοκ, συνδικαλιστικό στέλεχος του GMB, έκανε λόγο για «απληστία» του ομίλου.

«Η Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τροφίμων στον κόσμο, με αστρονομικά έσοδα. Θα μπορούσε να μεταχειρίζεται καλά τους εργαζομένους της. Αντί για αυτό, αφήνει τα εργοστάσια να κινδυνεύουν, μεταφέροντας αλλού την παραγωγή και καταργώντας 600 θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών της ελβετικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, φτάνοντας τα 21,1 δισ. ελβετικά φράγκα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By