Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Νew Υork Τimes: Ο Τσίπρας έκανε ανασχηματισμό για να καλμάρει τους δανειστές

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το υπουργικό συμβούλιο, αφήνοντας εκτός τους υπουργούς που είχαν αντιρρήσεις για τις οικονομικές αλλαγές και τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές» αναφέρουν οι New York Times σε σημερινό τους άρθρο.

«Πρόθυμος να προωθήσει τα μέτρα διάσωσης ώστε οι διαπραγματευτές του να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του τεράστιου χρέους με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Τσίπρας διατήρησε τον πυρήνα του οικονομικού επιτελείου», τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ένας οικονομολόγος που έχει περιγραφεί ως χαμηλών τόνων και έχει κάνει πρόοδο και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη», κράτησε τη νευραλγική θέση του υπουργού Οικονομικών.

Οι NYT σημειώνουν επίσης ότι σε μία προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι δανειστές της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν αντίθετος με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με τον πιο μετριοπαθή Γιώργο Σταθάκη.

«Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που έχει επικριθεί για τον αργό ρυθμό των προσπαθειών εξορθολογισμού του υπερμεγέθους συνταξιοδοτικού συστήματος, αντικαταστάθηκε από νεαρή συνεργάτιδά του», σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα. Επίσης στο άρθρο αναφέρει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού βρίσκεται πίσω από την αντιπολίτευση στις δημοσκοπήσεις, σχολιάζοντας ότι ο ανασχηματισμός είναι μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κάθετη πτώση της δημοτικότητας του Τσίπρα.

new-york-tmes-anasximatismos

(Visited 1 times, 1 visits today)