Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Νίγηρας: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία

Ήταν η δεύτερη επίθεση της Μπόκο Χαράμ μέσα σε τρεις ημέρες εναντίον της Ντίφα

nigeria boko xaram

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστής επιτέθηκε σε αγορά στην πόλη Ντίφα, στον νοτιοανατολικό Νίγηρα, αφού ο στρατός απώθησε επίθεση της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στον συνοριακό καταυλισμό.

Ήταν η δεύτερη επίθεση της Μπόκο Χαράμ μέσα σε τρεις ημέρες εναντίον της περιοχής των συνόρων στον νότιο Νίγηρα, όπου περίπου 2.500 στρατιώτες του Τσαντ έχουν συγκεντρωθεί ενόψει στρατιωτικής επίθεσης από πλευράς συνεργαζόμενων αφρικανικών χωρών εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στο κοινοβούλιο του Νίγηρα θα διεξαχθεί ψηφοφορία τη Δευτέρα επί πρότασης να σταλούν στρατεύματα στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ.

Κάτοικοι της Ντίφα δήλωσαν ότι μάχες ξέσπασαν μεταξύ περίπου των ωρών 6.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. (τοπική ώρα, 08:00 έως 12:00 ώρα Ελλάδας) στα νότια περίχωρα της πόλης.

«Διεξάγονταν μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και στοιχείων της Μπόκο Χαράμ που προσπάθησαν να εισέλθουν στην πόλη», δήλωσε στρατιωτική πηγή. «Μάχες σημειώνονται γύρω από τη γέφυρα στο Ντούτσι. Υπάρχουν πολλοί νεκροί».

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως ένα αγόρι που μετέφερε εκρηκτικά ανατινάχτηκε στην αγορά της Ντίφα. Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Anefi μετέδωσε ωστόσο πως τη βόμβα έριξε ένας νεαρός ο οποίος επέβαινε με μοτοσικλέτα και ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε.

«Απομακρύναμε πέντε πτώματα από την αγορά», δήλωσε μέλος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. «Υπάρχουν περίπου 15 τραυματίες, μερικοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By