Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Νιγηρία: 15 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Μεταξύ των νεκρών και ένας πολιτικός

boko xaram

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός πολιτικού, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που εξαπέλυσε το Σάββατο η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εναντίον ψηφοφόρων στη Νιγηρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι επιθέσεις αυτές επισκίασαν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, στις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος Τζόναθαν Γκούντλακ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αντίπαλό του, τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη Μουχαμαντού Μπουχαρί.

Στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις πολιτείες Γιόμπε και Γκόμπε, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά ψηφοφόρων οι οποίοι προσέρχονταν στα εκλογικά προκειμένου να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι.

Λίγο αργότερα, τουλάχιστον 9 ακόμα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ενόπλους, μεταξύ των οποίων και ο κοινοβουλευτικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την περιοχή Ντούκου στην Γκόμπε.

Οι ισλαμιστές μαχητές έχουν εξαπολύσει απειλές ότι σκοπεύουν να σκοτώσουν οποιονδήποτε προσέλθει στις κάλπες με σκοπό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπόρνο, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ότι την Παρασκευή το βράδυ τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν ένοπλοι στο χωριό Μπουρατάι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By